Robert Strahinić, First international life insurance conference

Insurance transformation (IT) with MPD technology

POVIJESNI TRENUTAK ZA PRODAVAČE U OSIGURANJU

je kreirana u svrhu poboljšanja prodaje osiguranja uz besplatni valstiti profil, mogućnost primanja upita i ONLINE prodaje

Svaki početnik u osiguranju, agent u osiguranju, zastupnik u osiguranju na jednostavan način može odmah započeti prodaju osiguranja preko eSicher profila sa MPD tehnologijom. Prodaja može krenuti odmah nakon registracije, namjenjena za one koji ne vole gnjaviti, tražiti i pozivati potencijalne klijente iz imenika i sl.

PRODAJNA TRANSFORMACIJA U OSIGURANJU, MARKETING I ONLINE PRODAJA

Promicanje novih tehnologija u radu zastupnika u osiguranju u svrhe poboljšanja prodaje proizvoda

je tema u zadnje vrijeme o kojoj se puno priča i pridaje velika važnost. To više nije budućnost, to je sadašnjost i dobar dio prošlosti. Digitalnu platformu koristim od 2004. godine, a već 2007. godina je donijela eksplozivan rast u prodaji osiguranja. Tako sam u interakciji sa 12.000 klijenata, te sam do ove vrtoglave brojke došao u samo 2 godine a da nisam gubio vijeme u pronalasku klijenata naročito nezainteresiranih. Na ovaj način zainteresirani klijenti ugovoraju osiguranje i što je važan podatak da da je storno manji od 10 posto.

 SPREMAN SAM ODGOVORITI NA NOVE TEHNOLOŠKE IZAZOVE

Prednost ove metode prodaje jest da ste u stalnoj interakciji sa ozbiljnim i pravim klijentima. Preko interneta je moguće ponuditi korisniku široku lepezu proizvoda sa neograničenim dosegom u bilo koje vijeme i na bilo kojem mjestu bez pretjeranih troškova a uštedom dragocjenog vremena.

Moji korisnici su iz raznih dijelova regije pa i kontinenata. 

Ako govorimo o osiguraniku, pravi primjer je osiguranik koji živi u Australiji a želi osigurati svoju imovinu u Europi – kuću. To je vrlo lako odradio putem interneta iz svoga doma u Australiji bez dodatnog trošenja vremena i nalaženja agenta.

ORGANSKI RAST sa MDP SYSTEMom

Postići 30% nominalne internetske prodaje u narednih deset godina. Osobno sam postigao 0,03% udjela na hrv. tržištu u razdoblju 2007. – 2011. godine što u brojkama iznosi 12.000 klijenata. Od primjene ovoga sistema očekujem startnu brojku od 0,3% udjela na EU tržištu (EU broji eSicher500.000.000 stanovnika, 0.03% je 15mil. korisnika). U narednih deset godina očekujem nominalni internetski rast u svijetu osiguranja na 30% što znači da bi 150mil korisnika ugovaralo osiguranje ONLINE. Računam na korisnike koji imaju e-bankarstvo. Digitalizacija poslovanja se širi poput Tsunamija, te dajem odgovore na nove izazove. Ova metoda je testirana na hrv. tržištu još 2004. godine, a 2006. na dalje se desila eksplozivna prodaja osiguranja što jamči siguran rast. MPD sistemi imaju garanciju.

Prepoznao sam istočno tržište na kojoj premija životnog osiguranja raste, dolazi vrijeme za znatni rast zbog tehnološke revolucije i big data izazova, gdje je uspjeh zajamčen sa ovom tehnologijom. Pomoću navedenih alata, tržište osiguranja bi moglo naglo porasti jer imam odgovore na nove izazove i zahtjeve klijenata koji su obećavajući. Uz optimizaciju, SEO, module za prodaju, interaktivnu komunikaciju sa klijentima u real timeu, posvetio sam se organskoj posjećenosti internetske prodaje kako bi se izbjegli veliki troškovi i ulaganja u marketing, a to je upravo zarada koja je omogućena uz pametni MPD software. Već više od deset godina zajedno sa svojim kolegama i partnerima pratim internetske pretraživače (npr.Google, Yahoo i dr..), njihove  trendove i algoritme koji se konstantno mijenjaju. To je jedan od zahtjevnijih i ozbiljnijih poslova koji donosi profit. 

KOME JE NAMJENJEN MPD SYSTEM?

MPD system (MultiplicDirect) je zapravo tronožac između osiguravatelja, posrednika-zastupnika i klijenta. Na prvoj međunarodnoj konferenciji za životna osiguranja 42% ispitanika odgovorilo je da će internetski kanal donjeti najveći rast, vlastita prodajna mreža osiguravajućih društava 25%, agencije za zastupanje u osiguranju 25% i bankoosiguranje 8%.  Intencija je da se do 2020. godine MPD system implementira u agencije i osiguravajuća društva i druge prodajne kanale. Ove godine će već neke agencije i osiguravajuća društva postati vlasnici licence i zbrajati prve rezultate kao i zabilježiti znatan rast sa kojim će povećati svoj udio na tržištu.

 

NJEGA I BRIGA O PORTFELJU

Za osiguravatelja je postavljen novi izazov a to su online korisnici. Kada agent ili osiguravatelj stvori zavidan portfelj, slijedi novi moment, njega portfelja. Mnoga se društva suočavaju sa ovim fenomenom. MPD system ima odgovor i na to pitanje, štiti agenta ili posrednika u osiguranju, osiguravajuće društvo a naročito klijenta.

Iz medija http://www.multiplicdirect.com/it/MPD_tehnologija.pdf

Registriraj se na www.esicher.com i postani TOP prodavač.
 

 
30.10.2015.